10/13/2009

Nopti albe

noapte rece de octombrie. vantul bate ascutit, cu stropi marunti pe obraz, aducand dispre munti miros de zapada. orasul e pustiu si linistea adanca.
mi-e dor de o cana cu vin fiert, aburinda...

ascult Vladimir Vîsoţki . si, desi nu i-am inteles niciodata versurile, muzica sa m-a rascolit de cand am auzit-o prima data in White Nights.

Vladimir Vîsoţki, poetul, cantaretul si actorul disident al Rusiei, la moartea caruia o tara intreaga a sfidat autoritatile comuniste, pornind (potrivit martorilor vremii) in numar de un milion catre Moscova, pentru a-si lua ramas bun de la el...

Vladimir Vîsoţki: pasiune, zbucium, nadejde, curaj, profunzime, autenticitate, revolta, deznadejde, putere si libertate...

6 comentarii:

  1. servus...
    superb e singurul cuvînt... şi da, coincidenţă ;) îmi place mult Vîsoţchi, ca de altfel alţi nenumăraţi ruşi despre care am scris de mai multe ori şi pe care îi ascult pe acolo prin... genunchiul lumii.
    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. salut, Flavius!
    intr-adevar, superb e singurul cuvant... sau nici macar atat. numai tacerea.
    si, privind afara la toamna ta "a la russe" (http://flaviusobeada.wordpress.com/2009/09/01/toamna-a-la-russe/), mai ca-mi vine sa zic ca iar ai anticipat! :)
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de mult zbucium..Frumos! O frumusete stranie.
    Stii ceva? Am citit, candva' Serile in catunul de langa Dikanka', de Gogol,- o atmosfera la fel de tulburatoare. O frumusete care vine de undeva, de dincolo de omenire..
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Gina. Desi nu inteleg versurile in limba rusa, muzica si felul in care canta Vîsoţki au o profunzime cum... parca numai la rusi am intalnit.

    O zi frumoasa si tie! Pe la noi, dimineata a cazut deja prima ninsoare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ruxi, ai la mine doua premii- unul pentru candoarea scrierii. Celalalt -pentru ca asculti si daruiesti muzica cea mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gina, iti multumesc mult! Si pentru premii si pentru aprecieri. :-)
    Premiile le las la tine, sa mearga mai departe catre cei ce cauta si se cauta pe ei insisi in continuare.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere